Dit eten peuters van 16 maanden

Eens je kindje 18 maanden kan het geleidelijk aan samen met het gezin eten. Dat gaat makkelijker wanneer je hem op jonge leeftijd gezond leerde eten. Dat doe je makkelijk met de bekende ‘Schijf van Vijf’ of de voedingsdriehoek. Gezond eten  betekent eten met zo weinig mogelijk toegevoegde suikers, ongezonde verzadigde vetten, transvetten en zout. Ondertussen verleerden vele landgenoten wat gezond eten is. Het is nu dus hoog tijd om daar wat aan te doen. Sla ook nooit een maaltijd over, ook niet je ontbijt. Ongezond en onregelmatig eten is een belangrijke oorzaak van overgewicht. Kortom, waaruit bestaat dan de voeding peuter 16 maanden?

Ontbijt met veel eiwitten

Leer dus weer gezond ontbijten dat is belangrijk voor je peuter. Een ontbijt met veel eiwitten, voldoende gezonde vetten en (trage) koolhydraten is een uitstekend begin van de dag. Voorbeelden voor een gezond ontbijt zijn zeker volkoren producten zoals volkorenbrood ontbijtgranen of muesli met melk, natuuryoghurt, kwark of skyr, mager vlees (kip en kalkoenfilet), vis en eieren, rauwe groenten, een stuk fruit en water of koffie en thee zonder melk of suiker. Wat eet een peuter nog allemaal?

Lunch en diner

Ook bij zijn lunch en diner eet je samen met je peuter zo natuurlijk mogelijk. Naast veel verse groenten zijn dat mager vlees zoals magere biefstuk en rosbief en vooral vette vis.

Gezonde tussendoortjes

Wanneer je regelmatig gezond eet heeft je peuter minder trek in zoete en ongezonde tussendoortjes. Heeft hij toch honger tussen twee maaltijden? Geef hem dan een stuk fruit of een handjevol (maximaal 20 gram) onbewerkte noten, zaden en- of pitten. Maak die zo fijn mogelijk zodat je baby ze niet in hun geheel kan inslikken. Dat zorgt voor levensgevaarlijke toestanden.

Drinken

Gezond drinken is even onmisbaar dan gezond eten. Vocht vergemakkelijkt de aanvoer van gezonde voedingsstoffen en regelt onze lichaamstemperatuur. Water geniet de voorkeur, maar lichte kruiden- of vruchtenthee zonder suiker of honing zijn goede alternatieven. Ondertussen is het voor iedereen duidelijk: de voeding van een peuter 18 maanden is hetzelfde dan wat jij eet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *