Hoe je de kwaliteit van je pruik kunt behouden

 

Een pruik biedt een prachtige manier om je look te transformeren zonder de stress die gepaard gaat met hair extensions en styling. Hoewel pruiken inderdaad weinig onderhoud vragen, hebben ze toch enige zorg nodig. Het trieste is dat niet veel mensen de juiste manier hebben om effectieve pruiken te verzorgen. Je hoeft je geen zorgen te maken. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden.

 

Gebruik speciale shampoos en schoonmaakproducten

Je zal merken dat pruiken speciale shampoos en verzorgingsproducten nodig hebben om in onberispelijke staat te blijven. Zorg ervoor dat je deze producten zoveel mogelijk gebruikt. Als je niet zeker weet welke producten je moet gebruiken, neem dan contact op met je haarstylist of pruikenleverancier en zij zullen enkele suggesties geven. Je moet ook het verschil kennen tussen pruiken van echt haar en pruiken van synthetisch haar. Dit bepaalt het soort verzorgingsproducten dat moet worden gebruikt.

 

Houd je pruik droog

Op een gegeven moment moet je jouw pruik verwijderen en opbergen voor later gebruik. Zorg ervoor dat je het op een droge plaats bewaart. Bovendien, wanneer je water gebruikt om de pruik schoon te maken, moet je er in ieder geval voor zorgen dat deze volledig is gedroogd voordat je hem weer draagt. Dit helpt om je pruik er als nieuw uit te laten zien en zorgt er ook voor dat er geen slechte geurtjes ontstaan.

 

Neem geen douche of slaap niet met je pruik

Ten slotte moet je er ook voor zorgen dat je niet met je pruik slaapt of ermee gaat douchen. Ja, er kunnen gevallen zijn waarin je gedwongen wordt om met de pruik te slapen, maar dit komt niet vaak voor. Op het moment dat je slaapt of doucht met je pruik, ga je simpelweg de kwaliteit aantasten en zal hij na verloop van tijd zijn haarmode gaan verliezen.

Pruiken zijn perfect voor mensen die er mooi uit willen zien, maar nogmaals, je moet leren hoe je ze goed kunt verzorgen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *