Waar heb je een makelaar voor nodig?

 

Ben je op zoek naar je droomhuis? Of heb je jouw droomhuis allang gevonden? Misschien vraag je jezelf af: “wat is mijn huis waard?” Of wil je je huidige woning verkopen. Zowel bij de koop als bij de verkoop van een woning komen veel financiële en praktische zaken kijken. De woningmarkt is niet gemakkelijk, en wanneer je zelf geen kennis van zaken hebt, kan het proces voor veel frustraties zorgen. Gelukkig hoef je het allemaal niet alleen te doen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een makelaar in te schakelen. Zo weet je zeker dat er niets over het hoofd word gezien, en kun jij je verheugen op je nieuwe woning.

 

Waar ben je een verkoopmakelaar voor nodig

Een verkoopmakelaar ben je nodig wanneer je op het punt staat om je huidige woning te verkopen. Dit proces begint natuurlijk met de taxatie van je woning. Zodra jouw huis te koop word aangeboden, gaat de verkoopmakelaar aan de slag met de zogenoemde verkoopstrategie. Dit houdt in dat de makelaar zorgt voor de foto's, en het online plaatsen van de advertentie op de bekende huizenwebsites. In goed overleg met de verkoper kan er ook worden gekozen voor andere verkoopstrategieën zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een te koop bord en het organiseren van een open huis. De verkoopmakelaar blijft betrokken bij het proces totdat jij alle contracten naar tevredenheid hebt ondertekent.

 

Waar ben je een aankoopmakelaar voor nodig

Een aankoopmakelaar is het tegenovergestelde van een verkoopmakelaar, en dus de makelaar die je nodig bent wanneer je een huis wilt kopen. Bij dit type makelaar is het slim om dicht in de buurt te zoeken. Een makelaar uit Leiden is immers bekend met de huizenmarkt in de directe omgeving, en is daardoor snel op de hoogte van nieuwe huizen die te koop worden aangeboden. Zo ben je andere kapers op de kust altijd een stapje voor. En ook de aankoopmakelaar blijft betrokken bij het gehele proces, totdat jij de contracten hebt ondertekent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *